DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Les dryád (léto 2015)

Úvod do děje

Královské prohlášení

 

Vážení dobrodruzi z celé země, váš král Vás potřebuje!

Přicházejí k nám temné časy, zlé časy. V lesích nad Stříbrným potokem poblíž Vraního vrchu se usídlilo neznámé zlo. Něco vyprovokovalo tamní zvířata tak, že začala běsnit a napadat kolemjdoucí. O život už přišlo několik nevinných lidí. Není zatím jasné, kdo za vzniklou situaci může, ale je jisté, že to není žádná obyčejná banda loupežníků.

A proto My, jeho výsost král Armunn IV., vyzýváme ty nejlepší z Vás, abyste se dostavili do tábora Albren a hlásili se u vrchního inkvizitora Cornelia Crosse, který Vám předá podrobnější informace ohledně pátrání.

Toto prohlášení je určeno jen těm nejlepším z Vás, těm co se nebojí položit svůj život za svou zemi, svého krále a své bohy a pro ty kteří chtějí nalézt slávu nebo bohatství. Nejste-li však hodni této výzvy, čeká na vás v lesích jen smrt a to jen v tom lepším případě.

Přeji Vám hodně zdaru dobrodruzi. Ať Svatá trojice bdí nad Vašimi kroky.

 

Podepsán Armunn IV., z boží vůle král


Co se vlastně stalo?

 

Ke králi se doneslo, že v lesích poblíž malé osady Albren se dějí prapodivné věci. Lidé umírají, z běžných zvířat se stávají krvelačné bestie a temnota se šíří z lesů. Něco je špatně. Král na místo poslal inkvizitora Cornelia Crosse, kouzelnici Annu a nájemného lovce příšer – Stopaře, aby tuto situaci vyřešili.

Cross sezval z širokého okolí slavné lovce příšer, aby zjistili, co se děje a situaci vyřešili. Zjistilo se, že v lese se nachází podivný druh magie, díky které ožívají neživé věci a tvorové šílí a trhají vše kolem na kusy. Po několika střetech s příšerami dále zjistili, že nejstarší strom v lese obklopuje podivná aura, která vysává energii lesa.

Anna se pokusila auru prolomit, ale nepodařilo se jí to. Po přezkoumání anomálie zjistila, že je zapotřebí získat několik předmětů, díky kterým by aura mohla být zničena. Prvním předmětem byla síra, kterou lovci sehnali po urputném boji s ohnivým trollem ve starých sirných dolech.

Dalším předmětem byl kouzelný kámen a dráp z Ghůla. Během pátrání po lese lovce několikrát napadly Dryády. Cross poslal rozhořčený dopis králi a vyžadoval posily proti těmto lesním žínkám. V lese se objevila lesní víla a Cross se ji rozhodl zajmout, při čemž se pohádal se Stopařem, kterému se Crossův přístup nelíbil. Víla byla zajata a po výslechu ji poslali do nedaleké centrály řádu. Po cestě však byla družina vedená Stopařem napadena temným démonem Baltazarem a zmasakrována. Lovci, ač zranění, přežili. Následovala krvavá výprava na Baltazara, která skončila neúspěchem. Po změně strategie a nalezení správného exorcizmu se však podařilo Baltazara vyhnat z jeho fyzické schránky.

Král vyhlásil čas radovánek a uspořádal turnaj. Jeho vítěz kromě odměny ve výši jednoho zlatého získal také titul Mistr meče. Tento turnaj s přehledem vyhrál a všechny lovce příšer porazil obchodník. Lovci dále zjistili, že opodál se nachází chrlič a jeho zničením lze získat kouzelný kámen, další přísadu nutnou pro uzavření temné aury. První útok na chrliče se nezdařil a zemřel při něm jeden z lovců. Zjištění, že chrliče nelze zabít jinak, než kouzelnou zbraní, bylo šokující.

Anna poté spolu s několika lovci odcestovala do nedaleké knihovny, aby získala potřebné informace o zvláštní auře a temných silách.

Padla noc. Královy posily dorazily nečekaně brzo. Malá družina vedená lordem Darinem Horkokrevným dorazila do tábora a donesla královskou listinu, ze které vyplývalo, že všechny pravomoce svěřuje do rukou hlavnímu inkvizitorovi a de facto to znamená nástup stanného práva.

Do osady přiběhl vyděšený vesničan, který viděl na kopci za polem draka. Cornelius vypravil družinu vedenou jím osobně, aby si s drakem promluvil. Drak uletěl, ale v hnízdě zanechal vejce. Cross se ho rozhodl sebrat. Mnoho lovcům se to nelíbilo, Stopař se s ním pohádal a odešel pryč.

Po návratu do tábora bylo vejce ukradeno jedním podivínem, ze kterého se vyklubal jakýsi Temný pán. Po souboji víry versus temnoty Cross zkolaboval a následně se vzpamatoval. Pána temnot se mu však nepodařilo zastavit a ten při útěku otevřel portál do Podsvětí, ze kterého se na povrch dostal minotaur a pekelný rytíř. Crossovi došlo, že na to sám nestačí, a tak poslal pro Stopaře s omluvou a také pro moudrého kmeta, který měl pomoci situaci vyřešit.

Stopař byl spolu s pár lovci při návratu do vesnice napaden minotaurem. Následoval krutý hon na toto děsivé stvoření, který skončil úspěšně.

Po ránu byli hráči Stopařem vysláni do místních katakomb do hrobky černokněžníka Azerra pro jeho destilovanou duši. Díky ní mohl Stopař namíchat lektvar a okouzlit zbraně pro boj s chrličem. Po příchodu na hřbitov s hrůzou zjistili, že některé hroby jsou rozkopané a to, co bylo uvnitř, tam již není. Po boji s mumií černokněžníka se však podařilo destilát získat. Stopař okouzlil zbraně a lovci pokračovali v lovu na chrliče. Ten byl také úspěšný.

Cross měl čím dál víc rozepří s místní kněžkou i některými lovci. Dokonce nějaký neznámý vandal znesvětil místní oltář jakousi černou rukou. Ve vesnici se začali objevovat nemrtví a napadat lovce. V lese zemřel další lovec.

Konečně se podařilo zrealizovat Crossův plán a napadnout Dryády, aby dále nemohly kazit vyšetřování. Navíc podle Crosse byla jejich hlavní kněžka zodpovědná za nemrtvé. Po několika nezdarech se podařilo Kněžku zajmout a zbytek Dryád rozehnat. Kněžka byla odsouzena k smrti, ale nějakým zvláštním způsobem se jí podařilo utéct.

Tábor poté napadl pekelný rytíř a vydrancoval ho. Pomocí starých listin nalezených u mrtvého těla moudrého kmeta, jenž byl přepaden bandity, se podařilo zjistit, jak jej přemoct.

Někteří lovci pojali podezření, že Cross je také nemrtvý, a tak ho polili lektvarem hubícím nemrtvé. Kupodivu přežil. Asi není nemrtvý. Naopak lord Darin si situaci zkomplikoval a byl prohlášen za psance a odsouzen k smrti.

Padla noc. Výprava vedená Stopařem do starého dolu měla obstarat poslední přísadu. Ghůlí dráp. Podařilo se, ale zemřel další lovec. Po cestě zpět byla družina napadena nemrtvými. Po návratu se Cross s jednou lovkyní a gardistou odebral z neznámých důvodů do lesa a po chvíli je následoval také Stopař…