DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Lev a kříž (jaro 2018)

Úvod do děje

 

Níže následuje několik důležitých oznámení, která jsou veřejně vyvěšována v každé vesnici, vísce, městě i velkoměstě Tří královstí.

 

Varování!

Občané dejte si pozor!

Na hranicích mezi Severním království a Sargothem již není bezpečno.

Ztrácejí se obchodní karavany, pohřešují se poutníci, dokonce i několik vojenských hlídek beze stopy zmizelo.

Jedná se snad o organizovanou bandu loupežníků? Nikdo neví.

Dbejte však na zvýšenou opatrnost a pokud možno se vyhněte cestování mezi zmíněnými zeměmi.

 

Další lidé z pohraničí se pohřešují!

Nejenom, že se oblast, kde před několika dny začali mizet lidé, rozšířila,

ale pohřešovaných osob začalo přibývat.

Království posílilo pohraniční hlídky a vyslalo několik vojenských jednotek,

aby se s nastalou situací vypořádaly.

 

Krvavý masakr!

Jinak se nedá situace popsat. Z vojenských jednotek vyslaných do pohraničí se vrátila jen hrstka mužů.

Ti, co se vrátili, vyprávějí hrůzné historky o chodících mrtvolách, které se šinou tamními lesy.

Je to však možné? Tak velká skupina nemrtvých, aby dokázala porazit i početné vojenské jednotky?

Jedno je však jisté.

O celou událost se začala zajímat Svatá inkvizice.

 

Nemrtví před branami!

Obyvatelé pohraničí, situace se stala nesmírně vážnou.

Inkviziční síly byly na hlavu poraženy.

Král nařídil hromadnou evakuaci obyvatel a těm, kteří žijí v blízkosti postižených oblastí,

se doporučuje po večerech nevycházet ze svých domovů a nevzdalovat se z okolí vesnic a měst.

Lord Inkvizitor vybízí panovníky obou národů,

aby odložili stranou vzájemné rozmíšky a usedli ke společnému jednání.

 

Královský summit!

Dost možná se jedná o největší politickou událost celého století.

Králové obou zemí se mají setkat v okolí pevnosti Fort Westbrook ke společnému jednání o nemrtvé hrozbě.

Král rovněž vybízí všechny lovce, učence a znalce příšer, aby se jednání zúčastnili.

Cílem bude vytvořit jednotný plán, jak se s krizí, která zachvátila Tři země, vypořádat.


Co se vlastně stalo?

 

Fort Westbrook a Harrisova usedlost. Dvě ne příliš vzdálená místa, která se stala dějištěm velkých událostí. Tehdy se zde střetli dva panovníci, dva královské dvory a dva národy. A toto setkání na dlouhé roky dopředu určilo směr, kterým se poté ubírala Tři království.

Hlavním důvodem setkání byla zejména kritická situace na severních hranicích Sargothského království. Nejen mizení lidí, ale také mrtvá těla, rozsápaná nemrtvými. A válka. V Harrisově usedlosti se proto shromáždily oba tábory, aby rokovaly o těchto událostech. Avšak brzy po příchodu rádce krále Severu se strhla hádka. Dobrodruhové, jako svědci všeho, co se ve Třech královstvích dosud událo, nejprve zděšeně sledovali příchod Cornelia Crosse. Nedokázali pochopit, jak se tento muž objevil po boku krále. I Arcimágyně Anna Göldi něco znepokojeně šeptala králi Armunnovi do ucha. Severský král se nenechal zviklat protesty příslušníky sargothského tábora a v doprovodu svých věrných z jednání odešel.

I když král Golgar s rozlíceným křikem opustil místo jednání, bylo nasnadě, že bude potřeba vyjednávání obnovit. Oba dvory si vyměnily několik dopisů a menších dárků na usmířenou. Zanedlouho poté bylo sjednáno další setkání, opět v Harrisově usedlosti. Sargothský král vyčkával a s ním i všichni jeho věrní následovníci, avšak severský panovník se neobjevil. Najednou do místnosti vpadl severský voják, z jehož zad čněl šíp. Padl mrtev k zemi a tehdy se strhla vřava. Mnoho bojovníků běželo zpět do Fort Westbrook. Přišli však pozdě. Král Golgar byl zabit. Ať žije král, jeho syn.

Vracející se dobrodruhové s podezřením, že se něco děje také v Harrisově usedlosti, se střetli s nechvalně známým kouzelníkem Belegorem. Arcimágyně Anna nemeškala a okamžitě Sargothského krále skryla za mocným neprostupným kouzlem. Stopař, nejmocnější bojovník nejen Sargothu, se vydal do boje. Belegora však porazit nedokázal. Ba co víc, poté, co se podivný mág teleportoval pryč, obrátil se Stopař proti svým spolubojovníkům a přátelům. Jeho oči přitom zářily podivným světlem…

Ze smrti krále Severu byl krátce poté obviněn Sargoth a oba tábory se znepřátelily. Velvyslanci byli z táborů svých protějšků vyhoštěni a byla dodržována izolace obou skupin. Ještě toho večera se vojska obou království střetla v boji. A ještě téhož večera vložil Cornelius Cross na hlavu korunu novému králi Severu.

Dalšího dne bylo v krvavých střetech zabito mnoho bojovníků… Oba tábory prováděly výpady ve snaze alespoň oslabit obranu protivníka. Ba co víc, dokonce jedna z hlídek Sargothu byla dobrodruhy nalezena rozsápaná v lese a v okolí se nacházely obrovské stopy, které nevypadaly jako nic, co by kdy Stopař viděl kráčet po Třech královstvích. Sargothští i Severští lovci se zde náhodně střetli a snažili se přesvědčit navzájem o Crossově zkaženosti a jeho temných plánech. Jejich jednání však bylo vyrušeno podivnými děsivými zvuky ozývajícími se z lesa. Znělo to jako něco obrovského mířícího směrem k nim porostem, který padal k zemi pod drtivými kroky tohoto stvoření. I Stopař tehdy vzal nohy na ramena. A ti, co se řídí příslovím „Pokud Stopař utíká, snaž se běžet před ním“, udělali dobře. To se však dozvěděli až té osudné noci…

V průběhu toho dne směřovalo úsilí dobrodruhů hlavně k tomu, aby získali poslední z potřebných elementů k vytvoření magické pasti, která měla uvěznit Crosse ve svých útrobách. Sargothský král se svými nejbližšími se snažil přesvědčit nového Severského krále o nečistých úmyslech jeho pravé ruky. Nakonec úspěšně, a tak následný únos krále Severu z rukou Armunna byl tak pouze fraškou, která měla vrchního inkvizitora ošálit. Až později se ukázalo, že on už o všem věděl…

Mezitím Stopař informoval dobrodruhy o tom podivném tvorovi, kterého slyšeli kráčet lesem. Arcimágyně Anna se poté snažila vytvořit magický průchod, kterým by byla tato stvůra vykázána do jiné dimenze. Stopař totiž věděl, že pokud je tato příšera s názvem behemoth spatřena, nelze ji zabít.

Když padla tma, bylo vše připraveno. Král Sargothu sjednotil pod svým praporem všechny bojovníky a vyslal je do lesů polapit behemotha v magické pasti. Ještě dlouho poté, co se podařilo stvůru zahnat do průchodu a vyhnat ji do jiné dimenze, slyšeli ve svých uších ti, co přežili, drásající křik umírajících a odporný ryk nemrtvých. Nakonec se jim však podařilo zbavit ohnivých očí, které je sledovaly na každém kroku. Pod kroky nestvůry bylo zlámáno mnoho stromů i mnoho těl udatných bojovníků...

Zbýval pouze poslední úkol, ten nejtěžší. Všichni přeživší a ti schopní bojovat se vydali do Fort Westbrook, kde už na ně čekal Cornelius Cross se svou mocnou armádou nemrtvých posílenou o posily, pro které si nechal bez povšimnutí poslat. Strhl se lítý boj a už to vypadalo, že budou dobrodruhové poraženi, když se jim konečně podařilo nemrtvé zatlačit a obklíčit zdánlivě bezbranného inkvizitora.

Arcimágyně Anna předstoupila před Crosse připravená jej polapit. Avšak tehdy se stalo něco, co mnozí nečekali ani v nejhorší noční můře. Zasažen mocným kouzlem padl v bezvědomí k zemi Stopař. Vzápětí kouzelnice vykřikla teleportační kouzlo a okamžik před jejich zmizením ještě dokázala rozbít magické zařízení, které tak dlouho dobrodruhové vytvářeli.

 

Pak už všichni jen zděšeně zírali na prázdný prostor před sebou….

 

Pokračování příště